Gluten fria fröknäcke
Kategori: Allmänt
Idag kommer lite matinspo igen.
Glutenfria fröknäckebröd som smakar underbart! Ingredienser:
- 2dl mandelmjöl
- 1dl solroskärnor
- 1dl sesamfrön
- 0,5dl linfrön
- 0,5dl pumpakärnor
- 0,5dl olivolja
- 2,5dl kokande vatten
-lite "vanligt"salt
-lite flingsalt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150grader
2. Blanda alla frön tillsammans med olivoljan och det "vanliga" saltet i en stor bunke.
3. Häll över det kokande vattnet och rör om ordentligt. (viktigt att vattnet är kokande annars får inte mandelmjölet rätt konsistens)
4. Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper
5. Lägg över ytterligare ett bakplåtspapper och kavla/bred ut smeten över hela plåten med hjälp av en kavel (eller något annat)
6. Ta bort det övre bakplåtspappret igen och strö över flingsaltet på smeten
7. Sätt in plåten i ugnen och ta ut den efter ca 10minuter. Skär då lätta skåror i knäckebrödet. Observera att smeten fortfarande är väldigt rinnig då och kan behöva stela lite innan det går skära skåror.
8. Ställ in plåten i ugnen igen och låt den stå där ca 50minuter innan den tas ut (kan behöva lite mindre eller lite mer tid så kolla gärna till det lite då och då)
9. Låt sedan knäckebrödet vara kvar på plåten och stelna lite innan du försöker dela det efter skårorna du gjorde tidigare.
10. Servera med valfritt tillbehör och NJUT! :)